pondělí 1. října 2007

Filipíny - Den třetí

V sobotu ráno jsme se z hotelu v Batangas tricykly přesunuli do přístavu a odtud lodí na ostrov Mindoro. Před naloděním se s námi bohužel rozloučili Bertrand a Lei, kteří se rozhodli strávit zbytek svého pobytu na ostrově Luzon. Oblast Puerto Galera na severovýchodě ostrova je oblíbenou turistickou destinaci (především pro korejce a majetnější filipínce) se spoustou pláží, džunglí, korálovými útesy a mnoha dalšími atrakcemi. Největší příval turistů je pochopitelně v suchém období (říjen-květen) takže v době naší návštěvy byla většina tamních zařízení poloprázdná, výhodou naopak bylo, že se ceny v období dešťů rapidně snižují, ačkoli místo i služby jsou stejné a občas je i taky docela hezky.


Připluli jsme do městečka White beach, které se rozprostírá podél pláže, našli levné ubytování a zbytek dne strávili koupáním v moři, dováděním ve vlnách a poté ochutnáváním místních specialit - různých grilovaných špízů. Až další den jsme si všimli, že připravené špízy se syrovým masem leží celý den venku v teple, vlhku a na sluníčku, možná i více dní, což asi není to nejlepší.

Po jídle jsme se v místním baru při poslechu další skvělé kapely seznámili s kanaďany, korejci a filipínskými univerzitními učitelkami.

Žádné komentáře: