neděle 19. srpna 2007

V Singapuru dost často prší

Počasí posledních dvou dní moc nepřeje dlouhým procházkám po městě, dost se ochladilo a zhruba polovinu dne proprší - a to docela silně. Na to že je teď ještě suchá sezóna nic moc. Jak říkal Shaa, zaměstnanec oddělení papoušků místní zoo, když nás včera v 5 ráno vezl svým vytuněným autem domů z "klubu": "Singapore is hot and rain, nothing else." Včera byl vůbec zvláštní den, spolubydlící z Hongkongu pozvali některé ze svých kamarádů a známých na večerní party, Amaury se s chutí chopil přípravy občerstvení, já jsem mu asistoval a byla z toho první velká akce v našem bytě, která se kupodivu obešla bez stížností sousedů. Sešlo se u nás asi 50 lidí ze všech možných koutů světa, pro zajímavost například japonka Mioke, Indka Chanti, Irma z Holandska, Amanda z Kanady a mnoho dalších. Především tu bylo ale mnoho asiatů, hlavně číňanů a korejců. Jedna číňanka měla zrovna narozeniny, tak jsme ji postupně popřáli asi v patnácti jazycích, to bylo moc milé. Po půlnoci jsme se téměř všichni taxíky (Cestovat taxíkem je tu velmi levné, ve čtyřech dokonce levnější než hromadná doprava) přemístili na "zábavu" do klubu St. James Powerstation, což je obrovský komplex jedenácti podniků v jedné budově, mezi kterými se dá všelijak přecházet. Celkem zážitek jenom to celé vidět. Amaury si i vyzkoušel jak rychle a precizně tam funguje bezpečnostní systém, jen$ začal házet pivní tácky na parket a do deseti sekund už byl venku.




Třeba bych se mohl zmínit o tom, co se dá v Singapuru pít - tak základ tvoří voda z kohoutku, která je pitná a dobrá, žádné problémy spojené s její konzumací jsem nezaznamenal. Singapur je tímto v jihovýhodní Asii velkou výjimkou. Z nealko nápojů stojí za zmínku například plechovka "Anything" nebo "Whatever". Jak název napovídá, může se jednat skutečně o cokoliv, ve hře je asi deset příchutí a to, o jakou se přesně jedná se nedozvíte dříve, než ji otevřete. Je to docela zábava, občas si to koupit, ale jednou jsem dostal přinejmenším hodně podivnou příchuť, od té doby už si "cokoliv" nekupuji. Nejlevnější pivo je tu thajský Chang, většinou ale investujeme do místní produkce - Tiger beer není vůbec špatné.



Zítra jdu poprvé do školy, čeká mě předmět Experiences in small business consulting, tak jsem zvědavý, co to bude. Je to až odpoledne, tak doufám, že si předtím stihnu zajít zaplavat do bazénu, co je náhodou na střeše školy. Jestli jsem se o tom ještě nezmiňoval, už šest dní jím veškeré jídlo hůlkami a začíná mi to už docela dobře jít.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já myslel žes tam jel studovat??
TATA

Anonymní řekl(a)...

Já myslel, žes tam jel studovat??
TATA

Anonymní řekl(a)...

Ahojky Tome! Kam se hrabe muj navrat a zazitky z tydne v Chorvatsku, proti tomu, co zazivas a prozivas Ty :-))) ale je to skola pro zivot jako hrom. Uz se moc tesim na prezentaci na hajovne. To budem muset udelat poradnou bastu - treba svickovou a ukazes, jak ji mame jist hulkama, aby nam ta omacka moc nekapala :-))) Tak bojuj, svet si zada tvrde chlopce :-)))pacek za vsechny z hajovny Danda

Unknown řekl(a)...

Nazdar kamo, koukam, ze se tam nemas vubec spatne!!! ;-) Myslim si, ze lepsiho "buddyho" sis na uvitanou ani nemohl prat ;-))) Drz se a uz se tesime na dalsi prihody.

Michal a Rocky

P.S. Rocky je nas novy psik, skoro 4 mesicni flat coated retriever. Je hrozne krasnej a strasnej srabik ;-)))

hana k řekl(a)...

ahoj Tomasi..nemas nejaky email?? jedu ted na Singaporu na delsi dobu a rada bych se zeptala na par informaci..diky!!