úterý 21. srpna 2007

Operační výzkum a Strategie

Dnes bylo celý den krásně, obloha byla víc než vhodná pro focení, tak jsem se snažil udělat pár fotek školních budov. Po tradičních 40 minutách na bazénu jsem absolvoval dva nové předměty a oba dva si určitě nechám - první byl v 8:30 Management science (neboli česky operační výzkum). Učitel Sharafali Moosa je Ind a celá hodina probíhala na základě diskuse nad "nastudovanou" látkou. Místní studenti se dost snaží, zdá se mi, že velmi často říkají spoustu zbytečných až hloupých věcí a dělá jim problém postavit se k tématu s určitým nadhledem. Možná je to ale jen zdání. Závěrečné hodnocení studentů má následující části:
  • 20 % - Dvě ve skupinách řešené případové studie
  • 15 % - Domácí úkoly
  • 10 % - Účast na hodinách
  • 20 % - Písemka v polovině semestru
  • 20 % - Písemka na konci semestru
Podobně rozdělené je hodnocení všech předmětů, většinou je kladen ještě větší důraz na týmové projekty, prezentace a podobné formy aktivního zapojení studentů do výuky.

Druhý dnešní předmět se jmenuje Strategie a bude hlavně o týmovém řešení případových studií z oblasti strategického plánování ve velkých společnostech a vůbec o týmové spolupráci. Učitel je super, narozdíl od většiny ostatních zaměstnanců školy mluví výbornou angličtinou.

Zítra má být ladies party, všechny holky mají v noci vstupy do všech klubů zdarma a k tomu pití zdarma, tak by to mohlo být docela zajímavé. Jinak nalevo je moje večeře.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Tome, predevcirem jsme s Mandym koumali, kolik stojej letenky z Denveru do Singapuru. Jak jsme zjistili, tak navsteva nejspis nevyjde, ale rozhodne drzime palce a poradne si to tam uzij!!!

Miki