neděle 12. srpna 2007

Louceni se Sleepy Sam's

Myslim, ze jsem se jeste moc nezminoval o miste, kde jsem zatim celou dobu bydlel. Jedna se o hostel s nazvem Sleepy Sam's a po ctyrech nocich muzu rict, ze jde skutecne o uzasne misto. Dvoupatrova budova v poklidne indicke ctvrti pobliz mesity je krizovatkou vsech nezavislych cestovatelu a exchange studentu. O popularite svedci jednak to, ze vsechny postele jsou stale obsazene, i kdyz se hoste meni, a take to, ze se Sleepy Sam's nejakym zpusobem dostal na prvni misto z peti doporucovanych places to stay v pruvodci Lonely Planet. Je velmi vtipne sedet na terase a sledovat, jak kazdou chvili v nasi ulicce bloudi nekdo s batohem na zadech a knizkou LP v ruce.
V dolni casti hostelu se nachazi recepce/bar a mista k sezeni, venkovni terasa je stale obsazena a lide z ruznych casti sveta si zde vymenuji zazitky z cestovani po jihovychodni Asii. S prostorem ''kavarny'' sousedi spolecna mistnost pro hosty s televizi a misty k sezeni a povalovani se. Kolem dvou sprch/zachodu se da chodbou dostat k uzkemu schodisti vedoucimu do horniho patra, kde je velka nocleharna - spoustu dvoupatrovych posteli se zavesy a vsude zavazadla hostu.
Kdyz se rano vzbudim, dam si sprchu a sejdu dolu, muzu si na baru objednat snidani, ktera obvykle sestava z toastu, marmelady, masla, arasidoveho masla, ovoce a kavy. To vse je v cene ubytovani a neni problem nasnidat se i odpoledne, takze parada. V hostelu vladne uvolnena atmosfera pratelstvi a duvery, vsichni tu nechavaji volne lezet vsechna sva zavazadla.
Nemohu tedy nez doporucit - az budete v Singapuru, nevahejte a bydlete ve Sleepy Sam's, zjistite, ze jejich motto: ''Come as guests, leave as friends.'' plati vic, nez byste cekali. Vice viz http://www.sleepysams.com .
A nzni k memu novemu bydleni. Asi jsem mel docela stesti, protoze se mi podarilo bez vetsiho snazeni sehnat celkem dobre misto, je to asi pul hodiny od skoly, bude nas tam bydlet jedenact a mesicni najem je S$ 650 (cca 9000 Kc), coz je sice strasne moc, ale najit neco levnejsiho a zustat ve spojeni s ostatnimi studenty je temer nemozne, vetsina lidi ubytovani stale hleda a protoze nas (exchange studentu) je ve meste celkem dost, ta nejlepsi mista uz jsou pravdepodobne obsazena, a to stale prijizdeji dalsi a dalsi.
Dnes budu stehovat veci z hostelu a jeste zvazim, zda tu prespim posledni zaplacenou noc, nebo jestli uz se presunu na nove misto. Na zacatku jsem si zaplatil 5 noci a bohate to stacilo na nalezeni ubytovani, vetsina lidi tu je tak na 3-5 noci.
Nekolik studentu uz tu melo docela smulu na spoustu veci - jeden american si zlomil hned druhy den pobytu nohu, mnoho lidi zatim nema hotovy rozvrh, protoze se jim nepodarilo najit volna mista pri on-line registraci a jedna cinanka, ktera prijela vcera, si tady zaplatila ubytovani na celych 20 noci, coz je hrozne moc, a to pry puvodne chtela noci 40.
Na zaver par informaci o cenovych relacich:
  • nejlevnejsi jidlo ve food courtu (urcite nekdy popisu vice) - 60 Kc
  • Mango ice blender with bubbles (moje nova zavislost, popisu jindy) - 40 Kc
  • plechovka coca coly - 16 Kc
  • pivo v obchode - 60 Kc
  • pivo v hospode - 200 Kc
  • Vstup na nejakou ''akci'' - 250 Kc
  • mango - 25 Kc
  • banan - 5 Kc (a chutna mnohem lepe nez u nas - mozna to bude tim, ze je netrhaji nezrale)
  • Uzasna atmosfera a mnoho skvelych zazitku - k nezaplaceni

2 komentáře:

promoteyourblogforfree řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

Zdar Tome! Moc hezky se to čte, jsem rád, že ti zatím všechno klape, i když to asi nebude až tak jednoduchý, jak to vypadá z tvýho popisu. A koukej sem napast něco aktuálního ... Měj se !